GÖKÇEADA ve BOZCAADA (İki Ada Birden)
1799 ₺
EDİRNE ve TRAKYA - Sonbahar'da Trakya Başkadır
Konaklama : 5* MARGI HOTEL'DE (EDİRNE) Y.P. KONAKLAMA
Tur Süresi : 2 Gece 2 Gün
Hareket Tarihleri :
Hareket Noktaları : Tur programından inceleyebilirsiniz.
Ulaşım Şekli : Lüks Ulaşım İmkanı...
Ayrıntılı bilgi için 0232 404 42 82 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Kişi Başı : 2099 ₺ 'dan Başlayan Fiyatlarla...
02 - 04 Aralık | 16 - 18 Aralık (2 Gün - 2 Gece)
EDİRNE - BEYAZIT ŞİFAHANESİ - SARAYİÇİ - KIRKPINAR - SELİMİYE CAMİ
ESKİ CAMİ - ÜÇ ŞEREFELİ CAMİ - ALİ PAŞA ÇARŞISI - KARAAĞAÇ - MERİÇ KÖPRÜSÜ - HACI ADİL BEY ÇEŞMESİ
TARİHİ KARAKOL BİNASI - UZUNKÖPRÜ - ERGENE NEHRİ – LONGOZ ORMANLARI – DUPNİSA MAĞARASI
...
I.Gün: UZUNKÖPRÜ - ERGENE NEHRİ - MERİÇ NEHRİ - KARAAĞAÇ EVLERİ -KARAAĞAÇ İSTASYONU - MERİÇ ve TUNCA NEHRİ KÖPRÜLERİ - TARİHİ KARAKOL BİNASI
Sabahı 04.30’da Üçkuyular Shell, 04.40’da Göztepe İskelesi Karşısı, 04.50’de Sabancı Kültür Merkezi, 05:00’de Alsancak FMA TRAVEL Ofisi karşısında, 05:10’da Karşıyaka Anıt karşısında, 05:20’de Bostanlı İskelesi karşısı ve 05:30’da Mavişehir Egepark önünde buluştuktan sonra Sonbahar’ın renkleri ile bezenmiş Trakya’yı yaşamak için gezimize başlıyoruz. Öğle saatlerinde ulaştığımız Çanakkale'den feribotumuza binerek Avrupa ve Trakya’ya ilk adımı atıyoruz. Koru Dağı'nda Saroz Körfezi'nin manzarasını izleyerek Trakya’ya merhaba diyoruz. Daha sonra Keşan'dan geçerek Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden, Türkiye'nin en uzun taş köprülerinden birisi olan Uzunköprü'yü ve Ergene Nehri'ni yakından tanıyoruz. Edirne'ye ulaştığımızda ilk olarak Edirne'nin cennet köşesi Karaağaç'a gidiyoruz. Bir zamanlar Yunanistan idaresinde kalan ve Meriç Nehri'nin yanı başındaki bu şirin beldede eski bir istasyon binası olan Trakya Ünv. Güzel Sanatlar Fakültesi Binası'nı, Meriç Köprüsü'nü, Hacı Adil Bey Çeşmesi, Tarihi Karakol Binası ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlanan 7 metre çapındaki dev ciğer tavasını yakından görüyoruz. Gün sonunda Edirne’nin en yeni ve lüks otellerinden 5* Margi Hotel’e yerleşiyor ve akşam yemeğimize kadar dinleniyoruz.
2. Gün: BEYAZIT ŞİFAHANESİ - SARAYİÇİ - KIRKPINAR - FATİH KÖPRÜSÜ - ADALET KULESİ - SARAY HAMAMI - SELİMİYE CAMİ - ESKİ CAMİ - ÜÇ ŞEREFELİ CAMİ
Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Edirne merkezini keşfetmek için gezimize başlıyoruz. İlk olarak Edirne'nin simgesi Selimiye Cami'yi ziyaret ediyoruz. Selimiye Cami’nin ardından Osmanlı mimarisinde ilk anıtsal kubbeli eserlerden biri olan Üç Şerefeli Cami ve çok kubbeli Eski Cami'yi yakından tanıyoruz. Daha sonra Edirne arasta çarşısını geziyor ve alışverişlerimizi tamamlıyoruz. Keyifle geçen merkez turunun ardından II. Beyazıt devrinde yapılan ve Avrupa'dan müzecilik ödülü olan Beyazıt Şifahanesi'ni, Balkan harbi ve Rus İşgali'nin izlerini taşıyan Sarayiçi'ni, Tunca Nehri üzerindeki Fatih Köprüsü, Adalet Kulesi ve Saray Hamamı'nı yakından görüyoruz. Edirne denilince ilk akla gelen yağlı güreşlerin yapıldığı Kırkpınar Güreş Alanı'nı da gezdikten sonra otelimize dönüyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.
3. Gün: KIRKLARELİ - HIZIR BEY CAMİ - İĞNEADA - DUPNİSA MAĞARASI- EZİNE
Sabah kahvaltısını aldıktan sonra otelimizden ayrılıyor ve Edirne'ye veda ederek Trakya'nın incisi Istranca Dağları ve Longoz Ormanlarını görmek için Kırklareli'ne doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Ayçiçek tarlaları arasında yaptığımız keyifli yolculuğun ardından Kırklareli'ne ulaşıyoruz. Kent merkezinde Hızır Bey Cami ve Arastası'na göz attıktan sonra Trakya'nın Karadeniz'e kıyısı olan İğneada'ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Dişbudak, çam, meşe ve çınar ağaçlarının oluşturduğu yeşillikler denizinde yaptığımız yolculuğun ardından Karadeniz Sahili'ne ulaşıyoruz. Yörenin lezzet abidesi olan Karadeniz balıklarından oluşan yemeğimizi İğneada Sahili'nde Karadeniz'i izleyerek alıyoruz. Yemeğin ardından Dupnisa Mağarası'na doğru gezimizi sürdürüyoruz. Orman içinde yaptığımız keyifli yolculuğun ardından bir doğa harikası olan Dupnisa'ya ulaşıyoruz. İsmi Bulgarca delik manasına gelen bu mağaranın içine girdiğimizde burasının gerçekten sihirli bir delik olduğunu gözlerimizle görüyoruz. Keyifle ve dolu dolu geçen üç güzel günün ardından İzmir'e dönüş yolculuğumuzda Ezine'den peynirlerimizi alma şansı yakalıyoruz. Gece saatlerinde ulaştığımız İzmir'de FMA TRAVEL'ın başka bir gezisinde tekrar buluşmak dileğiyle vedalaşarak ayrılıyoruz.
* Turlarımızda, kişi sayısına bağlı olarak 17, 29, 31, 46 ve 54 kişilik araçlar kullanılmaktadır...
< 5* MARGİ HOTEL'DE (EDİRNE) 2 GECE
YARIM PANSİYON KONAKLAMA
< LÜKS ULAŞIM VE ÇEVRE GEZİLERİ
< REHBERLİK HİZMETİ
< FERİBOT ÜCRETLERİ
< MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞLERİ
< YOLDA ALINAN SABAH KAHVALTISI
< ÖĞLE YEMEKLERİ
04.30'da Üçkuyular Shell,
04.40’da Göztepe İskele Karşısı,
04.50’de Sabancı Kültür Merkezi önü,
05.00’de Alsancak Gar FMA Travel Ofisi,
05.10’da Karşıyaka Anıt karşısı,
05.20’de Bostanlı İskele Karşısı,
05.30'da Mavişehir Ege Park