GEZİ PROGRAMI
1. Gün: KAYSERİ – KAHRAMAN MARAŞ – ADIYAMAN – KAHTA
HAREKET 14 NİSAN CUMARTESİ: Akşam saat 17:00’de Ege Park, 17:15’de Bostanlı Vapur İskelesi, 17:30’da FMA TRAVEL Yalı Ofisi, 17.45’de Lozan Atatürk Lisesi, 18.00’de Hatay Üçyol ve 18.15’de Ege Üniversitesi Kampüs Kapısı önünde konuklarımızla buluştuktan sonra GAP ve Doğu Akdeniz turumuza başlıyoruz.
( 15 NİSAN ): Sabah saatlerinde alacağımız ekstra sabah kahvaltısından sonra Orta Anadolu’nun en güzel kentlerinden biri olan Kayseri’ye ulaşıyoruz. Kayseri kent merkezinde bulanan Kayseri Kalesi, Huand Hatun Cami ve Medresesi, Gevheri Nesibe Şifahanesi gibi Selçuklu yapılarını yakından tanıyoruz. Daha sonra Kayseri’den ayrılıyor ve Kahramanmaraş’a doğru hareket ediyoruz. Maraş’a vardığımızda öğle yemeğimizi alıyor ve ünlü dondurmasını da tadıyoruz. Daha sonra Sütçü İmam Anıtı’nı, Cami Kebir’i, Taş Medrese’yi ve Maraş Kalesi’ni görüyoruz. Daha sonra Adıyaman’a doğru hareket ediyoruz. Gün sonunda Kahta’daki otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.
2. Gün: NEMRUT DAĞI – DİYARBAKIR – BATMAN – HASANKEYF - MİDYAT ( 16 NİSAN ): Sabah erken saatte uyanarak bizi bekleyen minibüslerimizle 2150 m. yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. Kommagene Krallığı’nın kutsal alanını, dev heykellerini görüyor, gün doğumunu izliyoruz. Daha sonra Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Arsemia’yı görerek otelimize dönüyoruz. Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra Diyarbakır’a doğru hareket ediyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kenti olan Diyarbakır’da Dicle Nehri boyunca yer alan Tarihi Ongöz Köprüsü ve Gazi Köşkü’nü izleyerek Kaleiçi’ne ulaşıyoruz. Kaleiçi’nde Tarihi Diyarbakır Surları, Ulu Cami ve Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi’ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğleden sonra Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Bu esnada Raman Dağı eteklerinde petrol çıkaran atbaşlarını görüyoruz. Gün sonunda orta yerinden Dicle Nehri akan Hasankeyf'’in hüzünlü sessizliğini yaşıyoruz. Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan bu antik yerleşimi yakından tanıyoruz. Akşam saatlerinde Gap’ın incisi Midyat'a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Midyat’a vardığımızda taş işçiliğinin tüm görkemini üzerinde toplayan 5* Matiat Hotel’de konaklıyoruz. Akşam saatlerinde arzu eden konuklarımızla bir telkari atelyesine konuk oluyor ve gümüş telkarilerden alma şansını yakalıyoruz.
3. Gün: MARDİN – DAYRÜLZAFARAN MANASTIRI - URFA - BALIKLIGÖL ( 17 NİSAN ): Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Mardin’e doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Mardin’e ulaştığımızda safran renkli taşları ile ünlü Dayrülzaferan Manastırı'nı ziyaret ediyoruz. Bu gizemli yapıyı Süryani rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra küfeki taşından yapılmış Mardin camileri ve evlerini Abbara ismi verilen dar sokaklarında gezerek yakından tanıyoruz. Mardin’de ünlü kaburga ve mumbar dolmalarının tatlarına bakıyoruz. Daha sonra Mezopotamya Ovası’nın uçsuz bucaksız manzarasına karşı içtiğimiz keyif kahvelerinin ardından peygamberler şehri Urfa’ya hareket ediyoruz. Urfa’ya vardığımızda Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Bedesten ve Gümrükhan’da alışveriş yapma şansı yakalıyoruz. Gün sonunda Urfa’daki otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra dileyen konuklarımızla Urfa Sıra Gecesine katılıyoruz. Çiğ köfte, bostani, şıllık tatlısı ve mırralar eşliğinde hem damağımız hem de kulaklarımız şenlik yapıyor.
4. Gün: HARRAN – BİRECİK – HALFETİ – GAZİANTEP( 18 NİSAN ): Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıyor ve Harran’a hareket ediyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu binlerce yıllık geçmişe sahip Harran’da Harran Üniversitesi (Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri’ni görüyoruz. Daha sonra Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’ye doğru hareket ediyoruz. Halfeti’ye vardığımızda teknemize biniyor ve Baraj Gölü’nde eşsiz bir gezintiye çıkıyoruz. Bu gezi esnasında binlerce yıllık Rum Kale ve sular altında Savaşan Köyü’nü görüyoruz. Daha sonra Birecik Barajı’nın manzarasını izleyerek yöreye özgü şabut balığından oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğleden sonra Türkiye’de nesli tükenen Kelaynak kuşlarını yakından tanımak için Kelaynak Üretme İstasyonu’nu ziyaret ediyoruz. Gün sonunda güneydoğunun incisi Gaziantep’e hareket ediyoruz. Gaziantep’te bakır ve sedef atelyesine konuk oluyor ve doğunun bu ustalık eserlerini yakından tanıyoruz. Daha sonra Gaziantep’teki 4* Ravanda Hotel’e yerleşiyor ve canlı müzik eşliğinde eğlenerek akşam yemeğimizi alıyoruz.
5. Gün: ANTAKYA MÜZESİ – İSKENDERUN - ADANA – TARSUS ( 19 NİSAN ): Sabah kahvaltısını aldıktan sonra otelimizden ayrılıyor ve Antakya’yı gezmeye başlıyoruz. Antakya’da ilk olarak dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan Antakya Müzesi’ni geziyoruz. Müze ziyaretimizden sonra Hıristiyan dünyasının ilk kilisesi Saint Pierre Mağara Kilisesi’ni geziyoruz. Daha sonra Habib Neccar Cami ve Antakya evleri ile kiliselerini görüyoruz. Öğle saatlerinde Antakya’lı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne ( Harbiye)‘ye varıyoruz. Öğle yemeğimizi bu muhteşem doğada aldıktan sonra İskenderun’a doğru hareket ediyoruz. İskenderun Anıtı ile bezeli sahilde çay molası verdikten sonra Adana’ya hareket ediyoruz. Adana’da Taşköprü ve Sabancı Cami’yi gördükten sonra Tarsus’a doğru gezimizi sürdürüyoruz. Tarsus Şelalesi’nin karşısındaki otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.
6. Gün: TARSUS ŞELALESİ - KONYA – MEVLANA MÜZESİ( 20 NİSAN ): Sabah kahvaltısını aldıktan sonra otelimizden ayrılıyor ve Kleopatra Kapısı ile Nusrat Mayın Gemisi’ni yakından tanıyoruz. Daha sonra Konya’ya doğru hareket ediyoruz. Konya’ya ulaştığımızda Mevlana Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Konya’nın meşhur Etli Ekmeği ve Fırın Kebabı’ndan tadıyoruz. Öğleden sonra Konya’dan ayrılıp İzmir’e doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Gece saatlerinde ulaştığımız İzmir’de bir başka FMA TRAVEL gezisinde tekrar buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz.